Εγγραφές στην Α τάξη Δημοτικού για το σχ. έτος 2019-2020- Δικαιολογητικά Εγγγραφής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι από τη Δευτέρα 6/5/2019 μέχρι και Δευτέρα 20/5/2019 θα γίνουν οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου κατά το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020.

Παρακαλούνται οι γονείς των παιδιών που έχουν γεννηθεί το έτος 2013 (από 1-1-2013 μέχρι και 31-12-2013), να φροντίσουν για την εγγραφή τους στο σχολείο μας κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, από τις 8:30π.μ. -13:00μ.μ.

                                    Η εγγραφή είναι υποχρεωτική

             ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ  Α΄ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
 α. Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού (αναζητείται αυτεπάγγελτα από το σχολείο  και ΔΕΝ προσκομίζεται από γονείς)
β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)  
δ. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας[1] ( λ.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ύδρευσης, σταθερού τηλεφώνου, μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας με συμβαλλόμενο κάποιον από τους γονείς ή τον ορισμένο ως κηδεμόνα παραλαβής του παιδιού) ή σχετική υπεύθυνη δήλωση
ε. Αίτηση Εγγραφής (δίνεται από τη σχολική μονάδα)
στ. Πιστοποιητικό Φοίτησης  Νηπιαγωγείου. (Λόγω του ότι αυτό το Πιστοποιητικό δίνεται με τη λήξη των μαθημάτων μέχρι την ημερομηνία έκδοσής του θα προσκομίζεται από τον γονέα «Βεβαίωση Φοίτησης» , η οποία εκδίδεται από το Νηπιαγωγείο φοίτησης). *Το Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου Δημόσιου/ Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου, με τη λήξη των μαθημάτων (14/6/2019) θα διαβιβασθεί αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο εγγραφής του μαθητή  

Για να εγγραφεί μαθητής, που δε φοίτησε σε νηπιαγωγείο, στην Α΄ Δημοτικού, θα πρέπει να γίνει δεκτή από το Διευθυντή Α΄/θμιας Εκπ/σης σχετική αίτηση των γονέων/κηδεμόνων του, στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης, διαφορετικά αν δε γίνει αποδεκτή η αίτηση, εγγράφεται στο νηπιαγωγείο.

  √ Τα ασφαλισμένα παιδιά στον ΕΟΠΥΥ μπορούν να προσέρχονται στους ιατρούς των Μονάδων Υγείας  και στους συμβεβλημένους ιδιώτες ιατρούς με τον Οργανισμό για δωρεάν εξέταση και χορήγηση του Ατομικού Δελτίου Υγείας.

Όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δύναται να λειτουργήσουν  με Ολοήμερο πρόγραμμα (η φοίτηση σε αυτό γίνεται μετά από σχετική Αίτηση του γονέα/κηδεμόνα).

Οι γονείς θα προσκομίσουν το βιβλιάριο υγείας του παιδιού και το Ατομικό Δελτίο Υγείας  Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

Επίσης παρακαλούμε συμπληρωματικά να μας προσκομίσετε , σε περίπτωση που ισχύει κάτι από τα παρακάτω:

1. Δικαστική απόφαση επιμέλειας, αν οι γονείς είναι διαζευγμένοι    
2. Ιατρική Γνωμάτευση, αν το παιδί πάσχει από χρόνια ασθένεια    
3. 3. Διάγνωση από Κ.Ε.Σ.Υ. ή άλλο πιστοποιημένο Κέντρο ή Φορέα-Υπηρεσία, εάν  έχει διαγνωσμένη κάποια Μαθησιακή Δυσκολία  

                                                                      Άγιος Αθανάσιος,  18 Απριλίου 2019

                                                                         Η Δ/ντρια του Σχολείου

                                                                                  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ. ΑΒΡΑΜΗ