Σωστή Διατροφή για γερά παιδιά-Συμβουλές για τους μαθητές μας από τη Γυμνάστρια του σχολείου τώρα που ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Η Γυμνάστρια του σχολείου, κ. Πατηράκη Κων/να συμβουλεύει τους μαθητές μας για την σωστή διατροφή που ειδικά τώρα που η φυσική άσκηση και δραστηριότα περιορίστηκε ,γιατί όπως είπαμε “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ” ,΄είναι απαραίτητο προσέχουμε τον εαυτό μας, να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και να προσπαθούμε να περνάμε τον χρόνο μας όμορφα και δημιουργικά!! Ας ενημερωθούμε κι ας κάνουμε πράξη τις χρήσιμες συμβουλές για μπορέσουμε να απολαύσουμε το παιχνίδι και το τρέξιμο όταν θα περάσει η μπόρα και το ουράνιο τόξο θα ξαναβγεί..

https://www.itrofi.gr/ygeia/paidia/article/585/sosti-diatrofi-gia-gera-paidia

Ισορροπημένη είναι λοιπόν η διατροφή που παρέχει στα παιδιά όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό τους. Για αυτό, θα πρέπει να καταναλώνουμε τρόφιμα που ανήκουν σε  όλες τις κατηγορίες: γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα,  κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, αβγό, όσπρια, ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, φρούτα και λαχανικά, ελαιόλαδο. 

Το φαγητό θα πρέπει να είναι κυρίως “σπιτικό” και σπάνια να καταναλώνουμεέτοιμο φαγητό από έξω, ενώ το μόνο απαραίτητο ποτό είναι το νερό.

Ένα ισορροπημένο δείγμα παιδικής διατροφής πρέπει να περιλαμβάνει:

  • μια μικρή μερίδα σαλάτα σε κάθε γεύμα και μαγειρεμένα λαχανικά ή χορτόσουπα,
  • 2-4 φρούτα την ημέρα (ωμά, πολτοποιημένα, ως χυμό ή κομπόστα),
  • 2-3 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα (γάλα, τυρί, γιαούρτι, κρέμα),
  • 1-2 φορές την εβδομάδα όσπρια,
  • Δύο φορές την εβδομάδα ψάρι, 4-5 αυγά, και μία ως τρεις φορές την εβδομάδα κρέας ή κοτόπουλο.
  • Ελαιόλαδο

Είναι σημαντικό να καταναλώνετε μικρά ενδιάμεσα γεύματα (σνακ) με υψηλήθρεπτική αξία, όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά, γάλα, γιαούρτι, ψωμί και προϊόντα από δημητριακά ολικής αλέσεως, τοστ, κ.ά, αλλά τα λίπη και τα γλυκά θα πρέπει να τα καταναλώνετε με μέτρο!

Ισορροπημένη είναι η διατροφή που παρέχει στα παιδιά όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό τους. Για αυτό, θα πρέπει να καταναλώνουμε τρόφιμα που ανήκουν σε  όλες τις κατηγορίες: γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα,  κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, αβγό, όσπρια, ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, φρούτα και λαχανικά, ελαιόλαδο. 

Το φαγητό θα πρέπει να είναι κυρίως “σπιτικό” και σπάνια να καταναλώνουμεέτοιμο φαγητό από έξω, ενώ το μόνο απαραίτητο ποτό είναι το νερό.

Ένα ισορροπημένο δείγμα παιδικής διατροφής πρέπει να περιλαμβάνει:

  • μια μικρή μερίδα σαλάτα σε κάθε γεύμα και μαγειρεμένα λαχανικά ή χορτόσουπα,
  • 2-4 φρούτα την ημέρα (ωμά, πολτοποιημένα, ως χυμό ή κομπόστα),
  • 2-3 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα (γάλα, τυρί, γιαούρτι, κρέμα),
  • 1-2 φορές την εβδομάδα όσπρια,
  • Δύο φορές την εβδομάδα ψάρι, 4-5 αυγά, και μία ως τρεις φορές την εβδομάδα κρέας ή κοτόπουλο.
  • Ελαιόλαδο

Είναι σημαντικό να καταναλώνετε μικρά ενδιάμεσα γεύματα (σνακ) με υψηλήθρεπτική αξία, όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά, γάλα, γιαούρτι, ψωμί και προϊόντα από δημητριακά ολικής αλέσεως, τοστ, κ.ά, αλλά τα λίπη και τα γλυκά θα πρέπει να τα καταναλώνετε με μέτρο!