ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2020-2021-ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχ. έτος 2020-2021 αρχίζουν από την Παρασκευή 15/5/2020 και λήγουν  την Παρασκευή 29/5/2020.

Στην Α΄τάξη των Δημοτικών Σχολείων θα εγγραφούν φέτος υποχρεωτικά  τα παιδιά που γεννήθηκαν το έτος 2014 (από 1-1-2014 μέχρι και 31-12-2014).

      Οι εγγραφές θα γίνονται  κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, από τις 10:00π.μ. -12:00μ.μ. με τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού. Ως εκ τούτου οι γονείς καλούνται να προσέρχονται για τις εγγραφές υποχρεωτικά *με  μάσκα*.

Για  πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Δ/νση του Δημοτικού Σχολείου, στα τηλ. επικ: 2521 0 66435 ή  6979446968.

            ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ  Α΄ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
 1. Πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού (αναζητείται αυτεπάγγελτα από το σχολείο  και ΔΕΝ προσκομίζεται από γονείς)
2. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (δίνεται από το σχολείο )  
4. Αποδεικτικό στοιχείο διεύθυνσης κατοικίας[1] ( λ.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ύδρευσης, σταθερού τηλεφώνου, μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας με συμβαλλόμενο κάποιον από τους γονείς ή τον ορισμένο ως κηδεμόνα παραλαβής του παιδιού) ή σχετική υπεύθυνη δήλωση
5. Αίτηση Εγγραφής (δίνεται από το σχολείο)
6. Βεβαίωση Φοίτησης και Πιστοποιητικό Φοίτησης  Νηπιαγωγείου. (Επειδή το Πιστοποιητικό Φοίτησης δίνεται με τη λήξη των μαθημάτων, μέχρι την ημερομηνία έκδοσής του, θα προσκομίζεται για την εγγραφή από τον γονέα η «Βεβαίωση Φοίτησης» , η οποία εκδίδεται από το Νηπιαγωγείο φοίτησης). *Το Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου Δημόσιου/ Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου, με τη λήξη των μαθημάτων  θα διαβιβασθεί αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο εγγραφής του μαθητή.

Πρόσθετα δικαιολογητικά κατά περίπτωση:

α) Ιατρική Γνωμάτευση (εάν το παιδί πάσχει από κάποια χρόνια ασθένεια)

β) Διάγνωση από το Κ.Ε.Σ.Υ ή άλλο Αναγνωρισμένο Δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο (σε περιπτώσεις διαγνωσμένης Μαθησιακής Δυσκολίας)

γ) Δικαστική Απόφαση Ή Ιδιωτικό Συμφωνητικό Επιμέλειας (σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης)

*ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ: Οι αλλοδαποί  μαθητές εγγράφονται στην Α΄τάξη προσκομίζοντας τα παραπάνω δικαιολογητικά καθώς και το Πιστοποιητικό γέννησης/ Ληξιαρχική Πράξη γέννησης ή το αντίγραφο διαβατηρίου, επίσημα μεταφρασμένα, χωρίς τη δέσμευση της ημερομηνίας έκδοσης .   

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

√ Για να εγγραφεί μαθητής, που δε φοίτησε σε νηπιαγωγείο, στην Α΄ Δημοτικού, θα πρέπει να γίνει δεκτή από το Διευθυντή Α΄/θμιας Εκπ/σης σχετική αίτηση των γονέων/κηδεμόνων του, στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης, διαφορετικά αν δε γίνει αποδεκτή η αίτηση, εγγράφεται στο νηπιαγωγείο.

 √ Τα ασφαλισμένα παιδιά στον ΕΟΠΥΥ μπορούν να προσέρχονται στους ιατρούς των Μονάδων Υγείας  και στους συμβεβλημένους ιδιώτες ιατρούς με τον Οργανισμό για δωρεάν εξέταση και χορήγηση του Ατομικού Δελτίου Υγείας.

Όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία δύναται να λειτουργήσουν  με Ολοήμερο πρόγραμμα (η φοίτηση στο Ολοήμερο πρόγραμμα γίνεται μετά από σχετική Αίτηση του γονέα/κηδεμόνα στο σχολείο-η Αίτηση δίνεται από τη σχολική μονάδα).

Οι γονείς είναι υποχρεωτικό  να προσκομίσουν το πρωτότυπο βιβλιάριο υγείας –βιβλιάριο εμβολίων του παιδιού και το Ατομικό Δελτίο Υγείας  Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).